3 voordelen van de ‘AirPlus Company Account for Marine’

Geschreven door op

Betalingsprocessen in het shipping-segment kunnen we die niet optimaliseren? ATPI Griffinstone en AirPlus International signaleren de behoefte van minder druk op de cashflow. Samen ontwikkelden zij door middel van de ‘AirPlus Company Account for Marine’ een unieke en innovatieve betaaloplossing. Jochem Hemink (ATPI Griffinstone) en Ivar van Herpen (AirPlus) benoemen 3 grote voordelen van de ‘AirPlus Company Account for Marine’.

1. Uitgestelde betaaltermijn

De druk op de cashflow, een welbekend probleem binnen het shipping-segment, wordt binnenkort met de aanscherping van de betaalregels van de airlines, alleen maar groter. De ‘AirPlus Company Account for Marine’ brengt de oplossing, waardoor klanten van ATPI Griffinstone voortaan profiteren van een uitgestelde betaaltermijn. Met dit product kunnen alle reisgerelateerde kosten eenvoudig worden afgerekend, binnen een gemiddelde termijn van 40 dagen.  Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de cashflow. Jochem Hemink: “Met deze oplossing betaalt de klant grotendeels alleen de daadwerkelijk gebruikte tickets, omdat wijzigingen en refunds op hetzelfde statement verwerkt zijn.” Daarnaast biedt deze betaaloplossing een duidelijk overzicht van de uitgegeven tickets, wijzigingen en refunds, waardoor volledig inzicht op de daadwerkelijk gemaakte reiskosten wordt verzekerd.

2. Creditcardtoeslagen omzeilen
De vaste creditcardtoeslagen die arlines in rekening brengen, verhogen de relatief lage scheepvaarttarieven. Dankzij de ‘AirPlus Company Account for Marine’ worden deze creditcardtoeslagen niet belast, waardoor je direct kosten bespaart.

3. Weg met de complexe administratie
Met de ‘AirPlus Company Account for Marine’ worden kosten met één druk op de knop in je financiële systeem geïmporteerd. De oplossing levert referenties, zoals bijvoorbeeld scheepsnaam of projectnummer, die jouw bedrijf nodig heeft voor de financiële verwerking van uw reiskosten of het doorfactureren  aan derden. Dit alles maakt de administratie niet alleen een stuk overzichtelijker, maar vooral ook veel efficiënter.

Partnership
Jochem Hemink (ATPI Griffinstone): ‘’Wij zijn er trots op dat wij met AirPlus een partner hebben gevonden die samen met ons buiten de gebaande paden durft te treden om met een nieuwe oplossing te komen voor een veel voorkomende vraag in deze sector. Een voordelige, efficiënte en ruime betaaloplossing.”

Ivar van Herpen (AirPlus): “Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met ATPI Griffinstone om zo een unieke en belangrijke oplossing te kunnen bieden aan de Marine & Offshore sector. Dankzij de ‘AirPlus Company Account for Marine’ kunnen bedrijven binnen deze sector heel duidelijk de kosten in kaart brengen en efficiënter omgaan met hun zakelijke reiskosten.”