Marktleider ATPI Griffinstone verstevigt haar positie

Geschreven door op

Marktleider ATPI Griffinstone versterkt haar autoriteitspositie in de Shipping en Energy industrie. Zij doet dit door enerzijds de inrichting van een gespecialiseerd commercieel team en de aanstelling van nieuwe collega’s. Anderzijds door de introductie van een uniek betaalmodel en de doorontwikkeling van de koppeling tussen verschillende boekings- en crewing systemen, ATPI CrewHub.

De marktleider ATPI Griffinstone even voorstellen

ATPI Griffinstone introduceert een gespecialiseerd commercieel team om klanten in de Shipping en Energy branche optimaal te kunnen bedienen. Jochem Hemink is aangesteld als Head of Sales Shipping & Energy. In zijn nieuwe rol is Hemink verantwoordelijk voor zowel het Account Management als de New Business activiteiten van ATPI Griffinstone in Nederland en België. Het team bestaat verder uit 2 Account Managers, Marjan van Vliet en Janneke Wolthuis. Oscar van Wees maakt als Senior Sales Manager het team compleet. Hij is het nieuwste crewlid, en heeft eveneens veel ervaring in de branche. “De ervaring en vakkennis van al deze collega’s is ongeëvenaard. Ik ben er dan ook heel trots op met hen ons specialisme nog verder te verdiepen”, alsdus Erik van Markus, General Manager Sales en Account Management bij ATPI.

Marine Travel, Mission Critical
Het aflossen van crew is een vak apart. Tientallen bemanningsleden moeten vaak tegelijk, op soms moeilijk bereikbare locaties worden afgelost. De doorgang van het project is afhankelijk van de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats. Dat maakt reizen in deze sector Mission Critical.
Het efficiënt inrichten van de boekingsprocessen vraagt veel kennis, ervaring en flexibiliteit. ATPI Griffinstone beschikt over speciale marine tarieven en daarnaast over de kennis van ingewikkelde regelgeving die vaak van toepassing is in deze branche. Naast een speciaal opgeleid boekingsteam dat full service diensten biedt, beschikt ATPI Griffinstone ook over ATPI CrewHub, een platform voor de integratie van alle reisactiviteiten wereldwijd. Dit platform kan eenvoudig worden geïntegreerd met het crewing systeem van bedrijven waardoor belangrijke data als naam, paspoortnummer en afkomst foutloos worden gebruikt en daarnaast een efficiëntieslag wordt gemaakt in tijd en kosten.

Een langere betaaltermijn
In samenwerking met ATPI Griffinstone lanceert AirPlus, een internationale aanbieder van betaaloplossingen, een unieke betaaloplossing  voor het Shipping-segment; de Airplus Company Account for Marine. Het grote voordeel van dit product is de uitgestelde betaaltermijn tegen minimale kosten. Door de verruiming van de betaaltermijn komt er voor de klant ruimte in de cashflow. Daarnaast ontwijkt de klant met dit product de creditcardtoeslagen die door steeds meer airlines worden gehanteerd, waardoor het product ook directe kosten bespaart. Hiermee spelen de beide organisaties in op de traditionele druk op cashflow waar alle partijen in deze sector in toenemende mate mee te maken hebben.

Over marktleider ATPI Griffinstone
ATPI Griffinstone is onderdeel van de ATPI Group. Deze behoort tot de meest gevestigde zakelijke reis- en evenementenorganisaties in de wereld. Met een dekking van volledig eigen kantoren en netwerkpartners op meer dan 100 locaties wereldwijd, genereert de ATPI Group jaarlijks ruim 1,5 miljard euro omzet, plus nog eens 2,3 miljard euro extra via haar netwerk. Het bedrijf beschikt over toonaangevende reistechnologie, een corporate event management divisie en specialistische kennis in sectoren zoals scheepvaart, energie en offshore, sport, retail, financiële dienstverlening en zakelijke dienstverlening. De acquisitie van Griffin Travel die ATPI op 10 november vorig jaar bekend maakte is de tweede grote aankoop van de ATPI Group in korte tijd. In januari 2014 kocht ATPI de Australische onafhankelijke reisorganisatie Voyager. Voor meer informatie:
www.atpi.com