Reisprivilege

Geschreven door op

Onlangs ging ik twee keer in een week met het vliegtuig naar Dubai. De eerste keer reisde ik Economy Class, de tweede keer in een luxe Business Class. Hoewel ik Economy prima reizen vind, moet ik eerlijk bekennen dat de luxe en de uitstraling van Business Class toch iets met me doet. Het is echt een reisprivilege en soms zelfs een reden om bij een bedrijf te (blijven) werken. Vooral als je zoveel reist omdat je voor je werk naar een verafgelegen bestemming offshore moet.

In de offshore sector bestaan zeer specialistische beroepen. Deze medewerkers kunnen heel gemakkelijk aan een baan komen. Voor bedrijven is het dus erg belangrijk dat zij graag voor hen werken, en dat ze daar ook blijven. Binding met het bedrijf is daarom essentieel. Eén van de manieren om dat te bewerkstelligen zijn reisprivileges.

Het reizen in Business Class is zo’n privilege. Je zit voorin in het vliegtuig in een comfortabele flatbed en je krijgt – bewust of onbewust – het gevoel dat de werkgever goed voor je zorgt. Het kan zelfs een reden zijn dat mensen graag voor jouw bedrijf werken want dáár kan je prettig reizen, iets wat medewerkers van offshore bedrijven natuurlijk met regelmaat doen. Behalve een upgrade naar een hogere reisklasse kan ook gedacht worden aan overnachtingen in een luxer hotel of reizen met de taxi in plaats van met de bus.

Bij ATPI Griffinstone helpen we bedrijven niet alleen te besparen, maar bieden we ook juist die extra service. Het primaire doel van een zakenreisbeleid is inderdaad meestal besparen, maar HRM-doelstellingen moeten niet worden vergeten. Binding door middel van reisprivileges is daar één van.

Jochem
Jochem Hemink

Jochem Hemink is Head of Sales bij ATPI Griffinstone. Dagelijks heeft hij zo’n dertig contactmomenten met verschillende potentiële klanten.