Samenwerking met SOS geïntensiveerd

Geschreven door op

Aangezien Duty of Care in toenemende mate een hoge prioriteit kent bij bedrijven, heeft de ATPI Group de samenwerking met ‘s werelds belangrijkste onderneming op het gebied van medische support en veiligheid, International SOS, geïntensiveerd.

Deze uitgebreidere samenwerkingsovereenkomst stelt de ATPI Group in staat zakenreizigers nog beter voor te bereiden voorafgaand aan en tijdens hun reis. ATPI zorgt voor een geautomatiseerde invoer van de reisgegevens van de passagier in het system van International SOS. Dit resulteert in een volledig geïntegreerde stroom van data, waardoor direct medisch advies en medische hulp, internationale gezondheidszorg, veiligheids- en online preventie oplossingen geboden worden, wanneer van toepassing.

Klanten hebben toegang tot de online communicatie portal voor zowel uitgebreide gezondheids- en reisrisico informatie, als e-Learning programma’s voor preventie en bewustwording van de risico’s voorafgaand aan de zakenreis. Verder hebben ATPI klanten nu toegang tot het wereldwijde netwerk van International SOS van medische en veiligheidsdiensten, die garanderen dat de zakenreiziger hulp krijgen waar ook ter wereld.

Graham Ramsey, CEO van de ATPI Group zei:

“Recente incidenten en gezondheidscrises over de hele wereld hebben aangetoond dat noodsituaties op elke locatie ter wereld kunnen voorkomen en niet alleen op die bestemmingen die voorheen als ‘high-risk’ werden beschouwd. Onze klanten hebben behoefte aan een sterk Duty of Care programma voor hun zakenreizigers, waar hun werkgebied ook is. Er is een groeiende noodzaak om reizigers te kunnen traceren en zeker te weten dat ze veilig terug naar huis zijn gekomen ten tijde van een crisis. Voor inkopers van zakenreizen is dit niet langer een ‘nice-to-have’ maar eerder absolute voorwaarde. Deze recente intensivering van onze partnership met International SOS zal de reisbeleving van onze reizigers verbeteren en onze klanten in staat stellen hun ‘Duty of Care’-verantwoordelijkheden beter in te richten.”

Laurent Fourier, Regional Managing Director Europe voor International SOS, reageerde:

“International SOS en ATPI delen een sterk geloof dat het ondersteunen van organisaties om hun verantwoordelijkheden inzake gezondheid, veiligheid en bescherming van hun medewerkers in het buitenland na te komen, een essentieel onderdeel is van het zakenreisbeleid. We werken al een aantal jaar samen en het verheugt ons deze samenwerking te intensiveren en zo onze klanten te ondersteunen in het creëren van krachtige oplossingen op het gebied van veiligheid tijdens de zakenreis.”

Ooit ontstaan voor klanten in de energie en offshore sector met frequente reizen naar afgelegen of politiek instabiele bestemmingen, zorgt deze nieuwe uitgebreide samenwerking met International SOS ervoor dat ATPI deze volledige service aan klanten actief in diverse sectoren kan aanbieden.