Samenwerking van ATPI en S5

Geschreven door op

De samenwerking van ATPI en S5 is gericht het verder integreren van de gezamenlijke dienstverlening aan klanten in de scheepvaartindustrie. Dat hebben beide organisaties vandaag bekend gemaakt.

De samenwerking van ATPI en S5 biedt scheepvaartbedrijven meer mogelijkheden tot het verbeteren van de efficiëntie van crew travel. Alle elementen van reizen die van toepassing zijn op het wisselen van scheepsbemanningen, kunnen nu beheerd worden via het CrewHub-platform van ATPI. Dat is inclusief taxi’s of ‘launches’ die nodig zijn om bemanningen naar een schip te brengen, maar ook specifieke regelingen ten behoeve van douanepassage.

Willem Starink, Divisional Managing Director van ATPI, legt uit: “Ons bedrijf heeft een lange traditie als het gaat om het beheren van complexe reisschema’s voor de scheepvaartindustrie. Door het integreren van de diensten van S5 met die van ons, hebben we nu een nog completer pakket aan services beschikbaar voor bedrijven die zich bezig houden met het vervoeren van mensen en goederen via zee. Naast kostenbesparingen, levert de samenwerking van ATPI en S5 ook een verbeterde efficiëntie op. Door rechtstreeks te werken met crew managers, kunnen onze teams alle aspecten van het wisselen van scheepsbemanningen afhandelen.”

Jason Berman, Senior Vice President International bij S5 voegt hieraan toe: “Het is essentieel voor elk scheepvaartbedrijf, dat de bemanning en goederen op tijd het schip bereiken en dat niets de operatie van het schip vertraagt. Met de gezamenlijke service van ATPI en S5, beschikken crew managers nu over een totaaloplossing waarin zowel de vliegreizen en de havenlogistiek samen komen. Door het bieden van transparantie in de kosten en heldere managementinformatie, helpen we bedrijven bij het verbeteren van hun kostenstructuur en processen.”