De speciale Princess Rio collectie

Geschreven door op

Ben jij erbij? Met de koffers en tassen uit de speciale Princess Rio collectie reis je net als de TeamNL atleten en de Holland Heineken House crew als een topatleet naar Brazilië. ATPInspires in gesprek met Florentine Ouborg van Princess Traveller over de totstandkoming van de olympische kofferlijn.

Wat is het verhaal achter dit mooie merk?

“Mijn broer Tim en ik zijn 5 jaar geleden met Princess Traveller gestart en inmiddels zijn we in meer dan 20 landen vertegenwoordigd. Sinds dit jaar is Princess Traveller bovendien official supplier van NOC*NSF. Dat betekent dat alle olympische en paralympische sporters de komende 4 jaar reizen met Princess Traveller koffers en wielertassen. Daarom ontwikkelden we voor de komende Olympische Spelen een speciale en sportieve Rio-collectie, die ook voor de consument verkrijgbaar is.”

Alleen in oranje?

“Haha, nee ook in koningsblauw en wit, maar altijd met een rood-wit-blauwe ritsband. Uniek en opvallend is bovendien het TeamNL logo, gestanst in de mal van de koffer. Ook de voering aan de binnenkant is mooi afgewerkt met dit logo.”

De speciale Princess Rio collectie

Op de foto: Tim en Florentine Ouborg overhandigen een koffer uit de Rio-collectie aan Inge de Bruijn, ambassadrice van Princess Traveller.

Hoe is het idee voor deze Princess Rio collectie ontstaan?

“In de skybox in Den Haag tijdens het WK hockey! Onze box was naast die van de hockeybond, hier raakten wij in gesprek met Maurits Hendriks. Dit is een oude bekende van mijn vader, uit zijn tijd als manager bij het Nederlands Elftal heren. Ons gesprek kwam erop neer dat topatleten ontzettend veel reizen naar (inter)nationale wedstrijden en altijd veel mee moeten nemen. Innovatief moeten zijn met het vervoeren van hun bagage. En dus slimme en kwalitatief zeer goede koffers en tassen nodig hebben. Zo zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerpen van de Rio collectie en official supplier van NOC*NSF geworden.”

Waarmee onderscheidt Princess Traveller zich in de reiskoffermarkt?

“Wij zitten in het middenhoog-middenlaag segment. Daarmee vullen wij precies het gat tussen de goedkope en hele dure merken. Behalve hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs onderscheiden wij ons door opvallend Dutch design en innovatieve oplossingen waar de reiziger echt wat aan heeft. Zo introduceerden wij als eerste merk ter wereld de koffer met een ingebouwde digitale weegschaal. Hierdoor kun je altijd en overal je bagage wegen. Nooit meer extra betalen voor overtollige bagage of op het vliegveld spullen uit je koffer halen omdat die te zwaar is. Of onze Power box koffer met een compacte en superlichte ingebouwde oplader voor telefoons en tablets. Daarmee hebben we bovendien de prestigieuze internationale Red Dot Design Award gewonnen.”

De speciale Princess Rio collectie

Daarom is ‘Travel like a royal’ jullie motto.

“Ja, omdat wij graag zien dat iedereen zorgeloos en met een glimlach op reis gaat. Iedere dag werken wij aan het mooier, beter en slimmer maken van onze reisproducten.”
De complete Princess Rio collectie kun je zien en aanschaffen op bol.com en blokker.nl