Zo kan jouw New York Marathon reis eruit zien – Onze NYM Arrangementen

De New York Marathon met gegarandeerd startbewijs  

Eind februari was de loting voor de New York Marathon startbewijzen. Een spannend moment voor menig hardloper. Heb jij een startbewijs bemachtigd? Gefeliciteerd! Heb je geen New York Marathon startbewijs kunnen bemachtigen? Geen nood, wij hebben gegarandeerde startbewijzen!

Hoe kan jouw marathonreis naar New York eruitzien?
Om een beeld te geven hoe een onbezorgde New York Marathon reis eruit zou kunnen zien, hebben we 1 van onze arrangementen voor je uitgelicht. Het gaat hier om ons complete pakket inclusief startbewijs voor de TCS New York City marathon 2018. Daarbij zit ook je vlucht, hotel, ATPI reisbegeleiding en airport/marathon transfer inbegrepen. Regel je het liever zelf? We hebben ook  flexibele arrangementen zoals bijvoorbeeld het Fly & Run pakket.

Lopersbijeenkomst
In oktober is er een lopersbijeenkomst met alle ATPI New York Marathon lopers. Hier krijg je informatie over je reis en er worden tips en ervaringen gedeeld door een ervaren New York Marathon loper. Aan het einde van de bijeenkomst is er een gezamenlijke trainingsloop.

Twee weken voor vertrek datum gaat er een ‘ATPI Sports Events New York marathon app’ live. Hierop ontvang je al de benodigde informatie, tot en met je terugreis. Je ontvangt deze periode ook de reisinformatie en registratiekaart, waarmee je in New York je startbewijs kunnen ophalen.

Dag van vertrek – Donderdag 1 november 2018
Vertrek is met een rechtreekse vlucht vanuit Düsseldorf of Amsterdam (eigen keuze) naar New York. De vlucht duurt ongeveer 8 uur. Het leuke is, dat het in New York 5 uur vroeger is dan in Nederland, dus je hebt ook echt wat aan je eerste dag in New York.

Bij aankomst in New York staat de ATPI Sports Events reisbegeleiding je op te wachten. Even uitchecken, koffers ophalen en we brengen jullie naar je hotel. Bij het hotel aangekomen ontvang je direct je kamersleutel. De rest van de middag en avond heb je voor jezelf.

Dag van de Expo – Vrijdag 2 november 2018
Met ruim 50.000 deelnemers is New York de gastheer van de grootste marathon ter wereld. Bij deze marathon past dan ook een grote prachtige Expo; de TCS New York City Marathon Expo. We gaan gezamenlijk per metro naar de Expo. Hier haal je je startbewijs op, op vertoon van je registratiekaart én paspoort. Er zijn stands van alle grote merken op hardloopgebied met kleding, schoenen, voeding, gadgets en souveniers.

Dag van de verkenning – Zaterdag 3 november 2018
De dag voor de marathon! Op deze dag is ook de ‘Abbott Dash to the Finish Line 5K’.  Wellicht leuk voor een supporter die mee gaat? Het is 5 kilometer en eindigt in Central Parc, dezelfde finish als die van de marathon.

Gezamenlijk zullen we het laatste deel van het marathonparcours verkennen, met een verkenningsloop door Central Parc. Hier hoor je de laatste tips voor zondag. Verder is het een rustige dag, veel drinken en natuurlijk koolhydraten stapelen. Bij jouw startbewijs zit dan ook een ticket voor de New York Marathon pasta party. Aansluitend is in Central Park de officiële openingsceremonie, wat afsluit met een groots vuurwerkspektakel.

Dag van de marathon – Zondag 4 november 2018
Vandaag word je om 06:00 uur met de bus opgehaald vanaf je hotel. Dit is zo vroeg omdat de brug naar Staten Island wordt afgesloten, daar waar de start is. Wij willen daarvoor al aan de overkant zijn. Zorg dat je goed warm bent aangekleed. Je ontvangt van ons zeker nog tips over kleding en wat je allemaal mee kan en moet nemen.

Rond 09:00 uur gaat het allemaal beginnen. Er zijn verschillende shifts, waves en starttijden. Jij weet van te voren precies waar je op welk tijdstip moet zijn. En dan klinkt er het Amerikaanse volkslied en een startschot. Terwijl jij je eerste kilometers maakt op de New York Marathon, zorgen wij ervoor dat je eventuele supporters worden opgehaald bij het hotel om naar het ATPI Sports Events meetingpoint te gaan.

Wij staan altijd op een bekende herkenbare plek zo rond de 28 kilometer. Deze plek is op First Avenue en je kan ons zien door de enorme groene ATPI Sports Events vlag die we mee hebben. Lees hier het verhaal van blogster Josianne. Zij heeft vorig jaar met ons haar eerste Marathon gelopen en was erg blij om bij de meetingpoint haar vriend te kunnen omhelzen.

Na de finish word je door de organisatie van de marathon verwezen naar de uitgang van Central Park. Vanaf daar kan je op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Openbaar vervoer is op de marathondag voor de lopers gratis. Een ATPI reisbegeleider is bij terugkomst in het hotel aanwezig, om de terugkomst af te tekenen.

’s Avonds is er een groot Nederlands Feest. Volg hiervoor hun Facebook pagina.

Dag na de marathon – Maandag 5 november 2018
En de dag van de spierpijn. Op maandagmorgen vroeg gaat de Finisher Expo in Central Parc open. Hier kan je je medaille met je naam en tijd laten graveren. Als het lukt, probeer er zo vroeg mogelijk bij te zijn. De wachtrijen worden erg lang. Geen zin om te wachten? De Finisher Expo is ook zonder graveren (en zonder rij) zowiezo erg leuk om naar toe te gaan. De marathon binnen de 5 uur gelopen? Dan heb je namelijk een grote kans dat je naam in de speciale martahon oplage van de New York Times staat. Ook staan alle namen van de marathon lopers op de muur, natuurlijk moet je jouw naam opzoeken!

We halen je in de middag of begin van de avond met de bus op bij je hotel (afhankelijk van je vluchten) en brengen je naar het vliegveld.

Meer info & boekingen

Neem contact met ons op via running.netherlands@atpi.com of 020-2011215

New York Marathon Orientatiegids 2018

New York Marathon Arrangementen 2018