Things to do in Zuid-Korea

Geschreven door op

Naast het bijwonen van de Olympische Winterspelen, zijn er genoeg redenen om  Zuid-Korea te bezoeken.  Graag presenteren we je een aantal excursies en een selectie van de coolste en beste restaurants die je vooraf al kunt boeken. Het Koreaanse eten is echt een beleving. Koreanen zijn dol op BBQ-en, dat doen ze overal en altijd, binnen en buiten. Genieten dus!

Must see 1: Gyeongbokgung Palace

Het mooiste en grootste paleis van Seoul. Dagelijks is er een wisseling van de wacht te zien. Het paleis is ontworpen in 1395 en heet in de volksmond het ‘Palace of the Shining Happiness’. Het diende als Koninklijk verblijf en werd in 1592 door de Japanners platgebrand. De lay-out vertelt het verhaal van de beschermde positie van de Koreaanse koningen.

Must see 2. DMZ tour

Iedereen vraagt zich af hoe de Zuid-Koreanen de spanning met Noord-Korea ervaren. De DMZ (Korean Demilitarized Zone) tour vertelt je er alles over. Aanrader is om ook de JSA (Joint Security Area) te bezoeken. Het is een dagtour, zeer informatief met Engels sprekende gidsen.

Met de JSA tour mag je een vergaderkamer in gaan waar vergaderingen plaats vinden tussen Noord en Zuid Korea. Vanuit hier kan je de Noord-koreaanse soldaten zien. De DMZ tour omvat een bezoek aan de tunnel die door Noord Korea is gemaakt om Zuid Korea aan te vallen. Je kan nu deze tunnel helemaal in gaan.

Must see 3. Top Restaurants

We zijn op zoek geweest naar de beste en leukste restaurants van Korea (iemand moet het doen!). De meeste restaurants hebben een Koreaanse kaart en ondanks dat een aantal al een Europese kaart heeft, blijft het puzzelen naar de ingrediënten. Er zijn een aantal Koreaanse chefs van wereldfaam en hun restaurants moet je ver voor de Spelen reserveren.

Wij hebben 3 top restaurants voor je uitgezocht. Top Cloud in Seoul, Taebaek Garden in Gangneung en The Chalet in PyeongChang. Restaurant Top Cloud was onze echte favoriet. Bezoek je Zuid Korea tijdens de Olympische Winterspelen? Reserveer dan heel snel je restaurant!

Top Cloud

Restaurant Top Cloud zit op de bovenste verdieping van Jongno Tower in Seoul. Overal is glas, wat je een spectaculair uitzicht over Seoul geeft. Zelfs op het toilet heb je een geweldig uitzicht. Je kan er kiezen uit 3 verschillende restauranttypes; buffet, grill of bar. ‘s Avonds kan je er heerlijke cocktails en wijnen drinken, terwijl je naar de mooie avondlichtjes van Seoul kijkt.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten.

Top Cloud Grill & Cafe - Spectaculair uitzicht over Seoul – Things to do Olympische Winterspelen 2018 - ATPI

Restaurant Top Cloud Grill & Cafe – Spectaculair uitzicht over Seoul