Topsportdesk in topvorm

Geschreven door op

ATPI Topsportdesk

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro naderen zijn einde en TeamNL lijkt de medaille-score van Londen in 2012 minimaal te evenaren. Ook onze collega’s van de Topsportdesk, die de 241 TeamNL sporters, bonden en hun begeleiding helpen met hun speciale reiswensen, hebben wat mij betreft topprestaties geleverd. Ondersteuning bij wijzigingen in de olympische reis, (over)bagage uitdagingen opgelost en nieuwe aanvragen zo goed als mogelijk ingevuld. Een Topsport Desk in topvorm dus. Je kunt je voorstellen dat zowel teleurstellende als zeer verrassende ontwikkelingen zorgen voor veel aanvragen tijdens de Olympische Spelen. Ofwel om Rio te verlaten, ofwel om naar Rio te komen. Bijvoorbeeld voor een finale met kans op historisch goud.

Op onze kantoren in Nederland en Brazilië was het een intensieve, maar zeker ook dankbare periode.  Gisteren reed ik naar Schiphol voor een bijzonder moment. Het eerste deel van TeamNL is weer veilig in Nederland aangekomen. Het grootste deel van de olympische ploeg vliegt maandag 22 augustus, samen met alle medailles, weer terug naar Nederland. Een speciale vlucht in de oranje-blauwe dreamliner van KLM. Ik kan alvast verklappen dat deze terugreis logistiek voor zowel Team Managers van sporters als onze collega’s het uiterste vergt. Voor beiden is het bagageplan zondagavond na de sluiting een helse klus. We kunnen niet uitsluiten dat de nachtvlucht die dinsdag aan het begin van de middag aankomt, geen slaapvlucht zal zijn. Er is immers genoeg te vieren.

Zijn we volgende week klaar?

Nee! De Topsportdesk richt zich meteen op de situatie zoals die in het Zuid-Koreaanse PyeongChang  bestaat. De aanstaande olympische Winterspelen gaan over 18 maanden alweer van start. Over 6 maanden is daar voor iedereen een ultieme test als op 8 februari het WK Afstanden wordt verreden op de olympische baan van Gangneung. Maar voor die tijd ‘gewoon’ weer de vele reizen naar trainingskampen, wereldbekers, EK’s en WK’s voor onze Nederlandse sporthelden. En niet te vergeten ook het Europese avontuur van Feyenoord. Maar eerst die prachtige terugreis van TeamNL. Never a dull moment.

Ernst Kalbfleisch
Client Services Manager
ATPI Sports Events

Topsport Desk