Update TeamNL: kwalificaties in volle gang

Geschreven door op

De kwalificaties voor de Olympische en Paralympische Winterspelen zijn in volle gang. In onze TeamNL kwalificatie update lees je welke wedstrijden er aan komen en welke sporten al zeker zijn van een olympisch ticket.

Heb je het gezien of gehoord?

  • De curlingmannen hebben zich gekwalificeerd voor het WK en het olympisch kwalificatietoernooi. Hier zal de Oranje ploeg begin december proberen een ticket voor de Spelen binnen te halen.
  • Dit weekend (1-3 december) zijn in Calgary de Wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen. We komen steeds een stap dichterbij het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf dat start op 26 december.
  • Op 1 en 2 december vindt de wereldbekerwedstrijd big air ski en snowboard plaats in Mönchengladbach. Nederlandse deelname: skiër Mees van Lierop en snowboarders Cheryl Maas en Niek van der Velden. Deze week heeft Cheryl Maas zich definitief geplaatst voor de Spelen en mag uitkomen op de Big Air en slopestyle.
  • Voor de Paralympische Spelen komt TeamNL aanstaande vrijdag en zaterdag in actie bij de wereldbeker parasnowboard in Pyhä, Lapland, Finland. Voor Nederland verschijnen Chris Vos, Mike Ultee, Lisa Bunschoten, Enya van Egmond en Renske van Beek aan de start.
  • Skelentonsters Kimberley Bos en Joska le Conté moeten half januari in de toptwaalf van het wereldbekerklassement staan om in februari aan de Spelen mee te mogen doen.
  • De Nederlandse shorttrackploeg is inmiddels zeker van deelname aan de Winterspelen. In het weekend van 17 november jl. stelden zowel de vrouwelijke en mannelijke shorttrackers hun olympische tickets veilig tijdens de laatste wereldbekerwedstrijden in Seoul.