Bagage kwijt? Vanaf nu niet meer!

Geschreven door op

Jaarlijks raken zo’n 23,1 miljoen reizigers tijdelijk of permanent hun bagage kwijt. 6% hiervan komt zelfs nooit meer boven water. De oplossing lijkt dichtbij, door het gebruik van slimme technologie en het Internet Of Things.

Bagage tracken met Track&Go

Samsonite en Vodafone slaan de armen ineen en kondigden recentelijk Track&Go aan op het Mobile World Congress in Barcelona. Samen ontwikkelden zij een nieuwe technologie: Narrowband- IoT. De oplossing is een klein apparaat dat eenvoudig in de koffer of tas gedaan kan worden. Track&Go geeft enerzijds de geolocatie van bagage en anderzijds een alarm als de bagage buiten bereik raakt. Via een app op de smartphone kun je jouw verloren bagage weer terugvinden. Samsonite is momenteel koffers aan het ontwikkelen waar het device standaard in verwerkt is.

Tips tegen het kwijtraken van bagage

Er zijn een aantal dingen die je nu zelf al kunt doen tegen het kwijtraken van bagage. Vijf tips:

  1. Bevestig een naamlabel aan al jouw koffers met daarop in blokletters jouw gegevens
  2. Vergeet hierbij niet het adres van bestemming te vermelden en de landcode voor het telefoonnummer, zodat je ook internationaal gebeld kan worden
  3. Verwijder labels van vorige vliegreizen
  4. Doe in je koffer een papier met je huisadres
  5. Zorg dat jouw koffer zo uniek is, dat niemand hem verwart met zijn koffer

Het kwijtraken van bagage kan stressvol zijn, zeker wanneer je verwacht wordt op een zakelijke afspraak. Neem direct contact op met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Na het invullen van een PIR-formulier (Property Irregularity Report), zoeken zij mee naar jouw bagage. Ook onze Travel Consultants staan voor je klaar!