Buyer persona: de kern voor succesvolle evenementen

Geschreven door op

Hoe zorg je als event manager voor een programmering die maximaal aansluit bij de behoeften van je klant? Hoe minimaliseer je no shows bij evenementen? Hoe kan je de ‘verwende’ bezoekers van een symposium, seminar of training tegenwoordig nog verrassen? In de zoektocht naar antwoorden is het belangrijk eerst stil te staan bij de vraag wie je klant eigenlijk is. Om die reden is de Buyer persona de kern voor succesvolle evenementen.

Buyer persona: wie is Mister X?

De sleutel naar het kennen van de event bezoeker -Mister X- is het opstellen van ‘Buyer persona’s’.  Tijdens de Summercourse georganiseerd in samenwerking met het Genootschap van Eventmanagers stelden we met collega event managers profielen van twee buyer persona’s samen: de ‘vergadergoeroe’ en de ‘kennishaler’. De centrale vraag is: wie is je klant -Mister X-  en hoe optimaliseer je voor hem het resultaat, de ROI, van zijn event bezoek? Bij het beantwoorden hiervan kwamen veel onderliggende issues voorbij: wie is Mister X en wat kenmerkt hem? Wat voor taken heeft hij zakelijk en privé? Waar heeft hij behoefte aan als hij naar een congres, vergadering, training, of symposium gaat? En wat vindt hij negatief, vervelend of zonde van zijn kostbare tijd?

Mister X: de kennishaler en de vergadergoeroe

Door deze vragen te beantwoorden krijg je de doelgroep beter in het vizier. Daarnaast kan je je evenementen en communicatie beter aan laten sluiten bij de wensen en de behoeften van de ‘kennishaler’ en de ‘vergadergoeroe’. Belangrijk, want de event bezoeker anno 2016 is kritisch en heeft via internet toegang tot vele kanalen en platforms om kennis te vergaren en kennis te delen. Bovendien is het aanbod van evenementen groot en is de tijd schaars. Benieuwd naar de buyer persona’s de ‘kennishaler’ en de ‘vergadergoeroe?’ Lees ook op atpinspires in het blog van mijn collega Claudia Vrijs over de buyer persona ‘de kennishaler’.

Gizella
Gizella Komondy

Gizella werkt als freelance tekstschrijver & redacteur aan veel verschillende onderwerpen. In de vorm van (web)teksten, (nieuws)artikelen, persberichten, blogs, columns, flyers en nieuwsbrieven draagt zij haar werk uit.