Miami Vice wordt Miami nice!

Geschreven door op

Op 1 november start KLM weer met een rechtstreekse route van Amsterdam naar Miami. Wij namen alvast een kijkje in de stad waar urban art en city glam naadloos in elkaar overgaan.

Miami Beach

Het decor van Miami Vice, de hitserie uit de jaren 80, waar Crockett & Tubbs het opnamen tegen het kwaad. De snelle auto’s, mooie vrouwen, Ray-Ban brillen en de five o’clock shadow (de halve baard) van toen zijn er vandaag nog steeds. Aangevuld met een grote dosis glamour. Miami Beach schittert op vroege ochtend in de zon. Een rondje langs de boardwalk wandelen of joggen is een prima begin van de dag. De hotel scene langs Miami Beach is enorm in ontwikkeling. Er worden steeds opnieuw bestaande gebouwen gerenoveerd of nieuwe locaties gebouwd.

Het meest bijzondere project is wel het Faena complex, de brainchild van de Argentijn Alan Faena, die niet schroomt een hele wijk te domineren. Naast een hotel en appartementen heeft OMA (design studio waar de Nederlandse architect Rem Koolhaas partner is) het Faena Forum ontwikkeld waar een retail bazaar, een garage en een performing arts centre een plek krijgen. Alan Faena lijkt Nederlands design een warm hart toe te dragen. Het design duo van Studio Job mocht de iconografie ontwikkelen voor het hotel: elementen hieruit vindt je terug in objecten, patronen voor behang en banners en de huisstijl van het merk Faena.

Graffiti Art in Miami

Niet alleen Miami Beach is in ontwikkeling. North of Downtown ligt Wynwood, hier bracht Tony Goldman reuring toen hij in 2009 een graffiti plek ontwikkelde tot wat nu Wynwood Walls is. Internationale street artists werden uitgedaagd om op een canvas van muren en garagedeuren hun artistieke bijdrage te leveren aan de buurt. Tot ver buiten de Wynwoond Walls vindt je nu street art en in de omgeving openen steeds meer galleries, shops en restaurants.  Voor moderne kunstliefhebbers zeker een must-visit!

Meer into een museale omgeving? Bezoek dan het PAMM ofwel het Perez Art museum. Het gebouw, waar het park en de veranda’s van buiten overgaan in de binnenruimtes van het museum, is alleen al meer dan de moeite waard.

Verblijf in Miami

Ondanks dat de Uber app ideaal en je zo je Spaans nog even kan bijspijkeren met de altijd gezellig kletsende Cubaanse chauffeurs blijf Miami-by-bike het allerleukst! Veel hotels bieden gratis gebruik van fietsen aan of unlock, ride & return een van de fietsen uit het Citi bike programma uit de stad.

Voor een verblijf in Miami keuze te over! Hotels in alle soorten en maten en vooral veel leuke appartementen via AIRBNB. Sinds deze maand is ook OneFineStay actief in Miami, waar je de mooiste privé accommodaties kunt boeken inclusief hospitality service.

Miami moments which you should not miss:

1.Wynwood Walls for the best Urban Art Experience

2.Zak the bakery in Wynwood, to-die-for banana cake!

3.Sugar, rooftop at the 40th floor of the EAST hotel in downtown

4.Restaurant 27 at the Freehand hotel, hipster hangout with a cool vibe

5.Hakkasan Restaurant at the Fountainbleau hotel for the best crispy-duck-salad ever

Kim
Kim Alderden

Kim  Alderden beschikt over grenzeloze know how van het incentive & events vak, je voelt haar passie op papier. Met meer dan twintig jaar ervaring in het vak, een bucket list vol reizen om jaloers op te worden en het talent om creativiteit on demand  te leveren, maken haar een ideale sparringpartner binnen en buiten ATPI.