Bagage is een product op zich geworden

Geschreven door op

Er was ooit een tijd waarin de reiziger een ticket kocht en daar zat alles bij in. Een stoel reservering en één stuk bagage met een gewicht van 23 kilo. Bagage is een product op zich geworden. De huidige tijd vraagt om een specifiek aangepast product voor de zakenreiziger.

Als Business Travel Consultant krijg ik elke dag wel de vraag of er bagage bijgeboekt kan worden. Door de gewijzigde tarievenstructuur van KLM is dit proces helaas anders dan veel reizigers denken. Graag neem ik je mee in de wereld van tarieven met of zonder bagage, om hopelijk de vele vragen rondom de bagage te kunnen beantwoorden.

Voorbeeld:
KL1777   03APR Amsterdam Schiphol      – Hamburg                         0710 0815
KL1782   05APR Hamburg                          – Amsterdam Schiphol     1500 1610

Het laagste tarief is bijvoorbeeld €151.00. Dit tarief is wijzigbaar en exclusief één stuk bagage. Mocht er bagage meegaan dan is het eerstvolgende tarief €201.00, deze is wijzigbaar en inclusief 1 stuks bagage. Maar als we het meest voordelige tarief nemen en los bagage bijboeken is het €151.00+€45.00(bagage heenreis)+€45.00(bagage terugreis) maakt een totaal van €241.00. Op zich nog niet zo heel ingewikkeld. Maar het bedrijf is lid van Bluebiz, het zakelijke spaarprogramma van KLM. Tot 1 april 2017 heeft de spaarder recht op één stuk bagage gratis op vluchten binnen Europa, op de meeste bestemmingen. In dit geval kan de reiziger weer volstaan met het meest voordelige tarief. Als de reiziger deelnemer is van Flying Blue met een status hoger dan ivory (basis) dan heeft hij ook nog eens recht op één stuk bagage tot 23 kilo gratis.

In dit voorbeeld zijn we alleen nog maar uitgegaan van één bagagestuk. Bij het tweede of bij meerdere bagage stukken die meegaan wordt er per stuk, per enkele reis, €45.00 gerekend.

De tarieven zijn allemaal gebaseerd op de nieuwe structuur van KLM waarbij wordt uitgegaan van “Light, Standard en Flex” tarieven.

Klik hier voor het overzicht met de details per tarief.

De structuur zoals bij KLM wordt gehanteerd is echter niet conform de andere luchtvaartmaatschappijen. Zo heeft elke luchtvaartmaatschappij weer zijn eigen werkwijze en manier van verwerking.

Naast de bagage hebben we ook andere extra’s die via de luchtvaartmaatschappijen geregeld kunnen worden als extra product. Denk hierbij maar eens aan de comfort seats, een fiets als bagage en zelfs een huisdier dat meereist.

De tijd van het complete product is voorbij. We gaan nu voor het persoonlijke wensen pallet, toegepast op de specifieke reiziger.

Perry
Perry Kist

Corporate Travel Consultant bij ATPI Corporate Travel