Happy Travel Agent Day!

Geschreven door op

Omdat het vandaag Travel Agent Day is, willen wij je graag voorstellen aan een paar van onze reisadviseurs. Waar wij super trots op zijn!

Travel Agent Day 2018 - ATPI Corporate Travel reisadviseur Jeffrey

Jeffrey – Al 20  jaar in het zakenreisvak

Opgegroeid naast Schiphol, in Osdorp fietste de 10-jarige Jeffrey al naar Schiphol om vliegtuigen te spotten. Naast vliegtuigen heeft Jeffrey een ongelooflijke feeling met de landkaart. Hij weet echt alle hoofdsteden uit zijn hoofd. Leuk weetje; thuis heeft hij 129 atlassen.

Bij het boeken van een zakenreis heeft hij de wereldkaart in zijn hoofd zitten. Zo weet hij de beste vluchten te regelen. Want soms is een directe vlucht helemaal niet de snelste of goedkoopste. Naast het alleen boeken van vluchten, zijn wij ook echte adviseurs.

“Zo blijven wij Nederlanders, altijd de goedkoopste!”

Wat is nou de lastigste vlucht? “Je zal het niet geloven, maar de moeilijkste vluchten zijn die naar Londen. Zo ontvang ik dagelijks een email met: Breng mij naar Londen. Londen heeft 5 verschillende luchthavens en wel 60 verschillende vluchten per dag. Welke luchthaven heb je nodig? Hoe lang moet je waar zijn?

“Naar Shanghai is er slechts één vlucht per dag. Veel makkelijker.”

Travel Agent Day 2018 - ATPI Corporate Travel reisadviseur Gina

Gina – Stagiair

Wat is het leukste aan stage lopen als reisadviseur? “Ik heb zoveel geleerd over zakenreizen in deze korte periode. Het mooiste vind ik de korte lijnen en de communicatie die je hebt met je  klanten. Geen poespas,  alles is strak geregeld.”

Gina is een enthousiaste collega, buiten het inboeken van zakelijke vluchten zorgt ze er ook voor dat de vissenkom mooi schoon blijft.

Travel Agent Day 2018 - ATPI Corporate Travel reisadviseur Sarah

Sarah – Net afgestudeerd in leisure

Dit is de eerste baan voor Sarah en heeft opzettelijk gekozen voor zakenreizen.

“Klanten weten precies wat de eindbestemming is. Mijn doel is om de beste vluchten en prijzen voor hen te vinden. Ik zoek altijd naar de perfecte oplossing.”

Hoe bevalt het, nieuw in het team? “Klanten verwachten hun vaste reisagent, maar ik ben natuurlijk nieuw. Hierdoor heb ik zulke leuke eerste gesprekken gehad,  zij helpen me de eerste dagen door en zo heb ik eigenlijk een snelle klik met ze gekregen.”

Travel Agent Day 2018 - ATPI Corporate Travel - Reisadviseur Christel

Christel – Zakenreis Expert

Geen aanvraag is hetzelfde! Voor Christel is de veelzijdigheid het mooiste van haar baan als zakenreisadviseur. Een van onze klanten is het Koninklijk Conservatorium.

“Ik boek gewoon een extra stoel voor een cello of een accordeon. Je neemt een fluit mee in je koffer, maar een cello krijgt gewoon zijn eigen stoel. Ik boek geregeld ook vluchten voor fietsen of surfplanken.”

Travel Agent Day 2018 - ATPI Corporate Travel reisadviseur Ralph

Ralph – Adviseur bij Select

Sinds december in het vaste Select team. Binnen gekomen door zijn collega Nancy, die hij ontmoette 25 jaar geleden tijdens een studiereis. Dat is ook het mooie van zijn baan bij Select. De prachtige studiereizen. Dat moet ook wel, want hij moet op de hoogte blijven van al het mooie en exclusieve dat de reismaatschappijen te bieden hebben.

Het mooie van zijn baan als reisagent bij Select, is dat hij full-service kan bieden en echt out of the box kan denken. Zo mag je denken aan een prachtige villa van 550m2 op de Seychellen voor 25.000 euro per persoon per week.

“Hoe cool is dat, om zo een villa te kunnen boeken! Bij voorkeur wel met een privéjet.”

Ralph mag dus de meeste exclusieve vakanties boeken voor de rich & famous. Hier zijn we allemaal wel een beetje stiekem jaloers op. Maar wat zijn nu de meest bezochte plekken van de rich & famous? Ralph heeft voor ons een Top 3:

  1. Ibiza blijft populair
  2. Kroatie is helemaal upcoming. Hier zijn hele luxe resorts gekomen
  3. Rondreizen door Zuid Afrika of Mozambique

Travel Agent Day 2019 - ATPI Corporate Travel - Reisadviseur YvonneYvonne – Haar eerste werkdag in een ATPI team na 7 jaar intern bij een klant te hebben gezeten

Yvonne werkt graag met mensen. “Zorgen dat klanten zorgeloos kunnen reizen, alles van A tot Z regelen. Verder denken dat dat ze zelf denken, kennis en vaardigeheden die je kan gebruiken. Maar ook die extra service die wij kunnen bieden.”

“Ik laat een koerier komen om je paspoort op te halen. Per ongeluk op de verkeerde luchthaven? Blijf staan waar je staat, ik regel dat je alsnog optijd op de juiste plek komt.”

Intern bij de klant op het kantoor zitten heeft het voordeel dat je precies weet wat de klant belangrijk vindt bij zakenreizen. Je ziet en spreekt elkaar veel meer. Nu spreek je elkaar aan de telefoon, maar met alleen je stem kan je ook zoveel doen. Ik ga nu mijn nieuwe klant relaties opbouwen met een beetje liefde en passie en mijn stem.

Wat denk jij dat het voordeel is van een zakenreis adviseur? “Het alles uit handen kunnen geven. het op internet speuren, gaat vaak toch wel tijd inzitten. Daarnaast weten wij precies wat jouw reisprofiel is en geven we een gevoel van zorgenloosheid. Omdat wij voor iedereen in het bedrijf boeken, weten wij in geval van calamiteiten precies waar iedereen is. Alles met betrekking tot zakenreizen is gebundeld. Daarnaast beheersen wij alle trucjes, wij kunnen echt besparingen opleveren.”

“Het belangrijkste vind ik dat mensen zich veilig voelen bij mij.”

Wat een geweldig leuke collega’s hebben wij! Vind je ook niet?