De impact van zakenreizen op je work-life balance en het gezin

Geschreven door op

Als zakenreiziger ben je veel van huis. KLM kwam eerder al met het ‘Nachtjeslampje’ op de markt, waarmee kinderen van zakenreizigers kunnen aftellen over hoeveel nachten hun vader of moeder weer thuis komt. Maar wat is de impact van zakenreizen nu echt op je work-life balance?

Contact met het thuisfront

Dat zakenreizen een behoorlijke druk op het privéleven kunnen leggen, spreekt voor zich. Mis jij ook weleens belangrijke momenten, zoals een verjaardagfeestje of het afzwemmen van je kind? De partner vangt op dat moment de zorg voor de kinderen op. Een uitdagende taak om de gezinsplanning altijd weer kloppend te maken tijdens de zakenreis van een van de ouders. Uit onderzoek van ATPI Corporate Travel blijkt dat zakenreizigers over de grens regelmatig stress en eenzaamheid ervaren. Niet gek daarom dat naast werken de meeste tijd op reis wordt besteed aan uit eten gaan en contact opnemen met het thuisfront. Dit gebeurt voornamelijk via Whatsapp, telefoon en Skype – apps die door de steeds betere Wi-Fi verbindingen op luchthavens en in hotels op het beginscherm van de telefoon van de zakenreiziger staan. Steeds vaker krijgen reizigers daarnaast zelf de verantwoordelijkheid voor het zakenreisbudget en tegelijkertijd denken organisaties vaker na over het realiseren van ‘Employee Happiness’. Hoe kan deze versterkt worden in combinatie met zakenreizen? De impact van zakenreizen op je work-life balance en het gezin.

Bleisure, de perfecte combi

Bleisure staat voor business in combinatie met leisure. Zakenreizen verlengen om zelf nog wat te zien van de stad en de culturele must-sees te bezoeken. Maar ook bijvoorbeeld familieleden over laten komen om er samen een (korte) vakantie van te maken. Onderzoek van ATPI Corporate Travel laat zien dat nu relatief weinig reizigers hun zakenreis combineren met een privé-activiteit, maar deze trend zit in de lift en de aantallen stijgen jaarlijks.

Make it a family thing

Wij pleiten voor zakenreizen in combinatie met vrije tijd. De vrij te besteden tijd, eventueel met familieleden samen, zorgt voor rust en ontspanning. Wat hieruit volgt is een betere focus op het zakelijke reisdoel en een ‘Happy Employee’. Een win-win situatie dus. Bij ATPI Corporate Travel is een bleisure-reis voor jou en je familie gemakkelijk te boeken. Is dit voor jou ook de perfecte combinatie? We zijn benieuwd naar de impact van zakenreizen op jouw work-life balance en het gezin via deze enquete. Vul hem in en ontvang een cadeautje voor de familie.

Bron: Luchtvaartnieuws