Lufthansa Group innoveert en investeert

Austrian Airlines zal haar gehele langeafstand vloot gaan voorzien van Premium Economy, een aparte reisklasse tussen Business en Economy class. De Premium Eco zal meer reiscomfort bieden door middel van bredere stoelen, meer beenruimte en stoelen die meer comfort bieden om uit te rusten. Dit wordt gerealiseerd omdat de stoelen significant meer naar achteren kunnen worden gesteld ten opzichte van Economy klasse stoelen. Daarnaast zal het scherm voor on-demand entertainment groter zijn dan in Economy en ook is er een uitgebreider aanbod aan maaltijden. De toestellen worden geleidelijk omgebouwd en vanaf zomerseizoen 2018 is Austrian Premium Eco beschikbaar op alle langeafstandsroutes. De Boeing B767’s zullen voorzien zijn met 18 Premium Eco stoelen terwijl de Boeing B777’s met 24 Premium Eco stoelen worden uitgerust.

Brussels Airlines biedt tal van extra’s voor de Business Class passagiers. Al voor de vlucht zijn er speciale services voor de Business class passagiers; uiteraard zijn er Business Class check-in balies op de luchthavens en op de bestemmingen Kigali, Kinshasa en Monrovia biedt Brussels Airlines zelfs een ‘’city check-in’’ aan. Passagiers mogen twee stuks bagage inchecken (2 stuks van 32kg elk) en daarnaast nog twee stuks van in totaal 16kg meenemen in de cabine. Gebruik van Fast Lane voor de veiligheidscontrole is beschikbaar in New York JFK, Washington en Toronto met daarnaast toegang tot de lounges voor vertrek en tijdens overstap. Tijdens de vlucht is er keuze uit twee voorgerechten; drie hoofdgerechten en natuurlijk wordt koffie & likeur geserveerd met Belgische chocolade.

Lufthansa heeft de eerste Airbus A350’s intussen ontvangen en is tevens de eerste luchtvaartmaatschappij wereldwijd die in totaal 24 verschillende licht instellingen heeft voor de cabine, speciaal ontworpen voor het dag- en nachtbioritme van passagiers. Met de introductie van de nieuwe A350-900 van Lufthansa is het voor de eerste keer mogelijk om het bioritme van de passagiers positief te beïnvloeden door het juiste type licht op het juiste moment te gebruiken. Verlichtingseffecten zullen ook worden gebruikt om een aangename sfeer in de cabine te creëren, bijvorrbeeld tijdens het nuttigen van de maaltijden.

SWISS Economy passagiers die voor vertrek van hun vlucht of gedurende hun transfer in een rustige omgeving willen werken, ontspannen en/of willen genieten van de culinaire attracties die in de Business Class lounges van SWISS worden aangeboden, kunnen nu voor ± EUR 36 een Lounge Voucher aanschaffen. Deze nieuwe optie is beschikbaar voor reizigers die een SWISS-, Lufthansa-, Austrian Airlines- of Edelweiss-ticket hebben, en verleent toegang tot een SWISS Business Departure Lounge in Zürich of Genève op de datum van vertrek. Het aanbod strekt zich ook uit tot de nieuwe SWISS Business Class Lounge in de Terminal E van Zürich, welke voorzien is van ontspanningsruimten met speciaal ontwikkelde ligstoelen en een open keuken.