Spoorwerkzaamheden Brussel

Geschreven door op

Treinwerkzaamheden

In het weekend van zaterdag 29 april tot en met maandag 01 mei zal er wegens spoorwerkzaamheden geen treinverkeer mogelijk zijn op de Brusselse Noord-Zuid verbinding.

Als gevolg van de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord. Dit heeft gevolgen voor zowel het binnenlandse treinverkeer als het internationale treinverkeer van en naar Brussel

Treinverkeer naar of vanuit Nederland moet rekening houden met aangepaste dienstregelingen of reizen via alternatieve routes.

Aanpassingen treinverkeer

  • De Thalys treinen gaan volgens een aangepaste dienstregeling tussen Parijs, Brussel-Zuid en Nederland rijden.
  • De IC Brussel-Amsterdam rijdt vanuit/naar Brussel Airport-Zaventem. Reizigers van Brussel naar Nederland kunnen vanuit Brussel-Noord reizen richting Mechelen en in Mechelen overstappen op de IC Brussel-Amsterdam.

In de omgekeerde richting kunnen reizigers van Nederland naar Brussel in Mechelen overstappen op NMBS treinen naar Brussel-Noord. De intercity Brussel rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Schiphol Airport.

  • De TGV Brussel-Frankrijk en de Eurostar treinen rijden wel via de normale dienstregeling

Mocht je dat weekend van, naar of via Brussel reizen houdt dan rekening met omleidingen en/ of vertragingen. Voor de laatste updates kijk je op de website van NS Internationaal.