Tips voor een zakenreis naar Kopenhagen

Geschreven door op

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is de op een-na-grootste stad van Scandinavië. Kopenhagen heeft de bijnaam Medicon Valley door de vele biotechnologiebedrijven, maar ook aan olie- en gasbedrijven geen gebrek. Een zakenreis naar Kopenhagen wordt perfect doordat de stad boordevol is met prachtige bruggen en pleinen.

Onderweg naar en in Kopenhagen

Kopenhagen Airport is het grootste vliegveld van Scandinavië, acht kilometer ten zuidoosten van de stad. Met drie terminals die allemaal uitkomen bij de gratis shuttle bussen. In vijftien minuten ben je in de bruisende binnenstad. Bij terminal één & drie is het ook mogelijk om een taxi te pakken. En ook de trein is een snel en efficiënt vervoersmiddel – de DSB trein naar het Centraal Station brengt je er in dertien minuten. Tot slot is er ook nog een metrolijn die je in vijftien minuten in het centrum brengt. Eenmaal in de binnenstad is de metro de perfecte manier om op je bestemming te komen. En zie je geen bestuurder? Dat kan kloppen, de metro’s rijden hier op de automatische piloot.

Verken prachtig Kopenhagen
Deze compacte stad kan je prima lopend verkennen. Met historische gebouwen en moderne architectuur door de hele stad. Ook foodies komen in Kopenhagen aan hun trekken met de vele sterrenrestaurants en gezellige cafeetjes. Probeer de Smörrebröd sandwich eens uit. Of bezoek een van de locaties uit de bekende Deense TV thrillers als The Killing, Borgen en The Bridge.

Traditionele cake
Bestel traditionele Deense koffie en cakes bij Conditori La Glace, een van de oudste banketbakkers van Denemarken. Met oude meubelen, een unieke sfeer en heerlijke laagjescake (Skoubogade 3).

Louisiana Museum of Modern Art
Art lovers opgelet! Een bezoekje aan het Lousiana Museum of Modern Art mag niet ontbreken als je in Kopenhagen bent. Het museum is in 1950 geopend en werd al snel de plek voor internationale kunst met 3.500 werken van kunstenaars als Picasso, Kadinsky en Andy Warhol.

Tivoli Gardens
Midden in Kopenhagen vind je Tivoli Gardens. Deze tuinen met live muziek is de populairste plek van Scandinavie, met ongeveer vier miljoen bezoekers per jaar.

Ga jij binnenkort op zakenreis naar Kopenhagen? Of ben je er recent geweest? Laat het ons weten!