Tips voor een zakenreis naar Kuala Lumpur

Geschreven door op

Kuala Lumpur is een toonaangevende stad in Maleisië met moderne en koloniale bebouwing. Arjan van der Leeden, International Account Manager bij ATPI, was in deze stad en deelt zijn zakenreis Kuala Lumpur tips graag met je.

Cultuur Kuala Lumpur

Vanuit Europa vlieg je in bijna dertien uur naar Kuala Lumpur. Deze stad kent een grote verscheidenheid aan culturen. Sinds 1957 is men zelfstandig van de UK. De bewoners zijn vriendelijk en spreken perfect Engels. Houd er rekening mee dat Maleisië tot de striktere Islamitische landen van Azië behoort. Wanneer de dames een zwarte sluier dragen die enkel de ogen toont, dan dien je als man extra voorzichtig te zijn met oogcontact. Dit kan verkeerd worden uitgelegd of als respectloos worden ervaren. Tenzij je aan deze dame wordt voorgesteld. Trek bij een zakelijke afspraak geen felle kleding aan, men is dit niet gewend en je valt erg op. Hoewel wij de stad als Kuala Lumpur kennen, hebben de locals het over “KL”.

Verkeer tijdens zakenreis Kuala Lumpur

Op de luchthaven zijn twee grote ‘terminals’; de KLIA en KLIA2. KLIA2 huisvest meer low-cost airlines. Zij gebruiken dezelfde startbanen, maar kunnen bijna als aparte airports worden gezien. Er rijden shuttles tussen de terminals voor een snelle overstap. De luchthaven ligt iets verder van de stad vandaan. Er is een treinverbinding (KLIA Ekspress) die in 38 minuten naar Kuala Lumpur ‘‘Sentral’’ rijdt. Taxi’s zijn er ook voldoende. Neem bij voorkeur een blauwe taxi, met de rode en gele taxi’s dien je vooraf te onderhandelen. Het metronetwerk in de stad werkt perfect. Lokale treinen zijn goedkoop. Voor 25 eurocent reis je al vanuit KL Sentral naar de stations net buiten de stad.

Plekken die je niet mag missen

Heb je een uurtje over? Bezoek dan zeker de Petronas Towers voor een adembenemend uitzicht over de stad. Ook de shopping mall onder de torens – Suria KLCC – is een aanrader. Lunch tussen het shoppen door ook zeker aan de vijver die er is aangelegd en geniet van de springende waterfontein. Heb je tijd over in de buurt van de luchthaven, dan is er een eenvoudige shuttle service naar de Mitsui Outlet Shopping Mall. Heb je een paar dagen over? Binnen een uur vlieg je al naar een van de mooie eilanden in de buurt van Kuala Lumpur.

Hotels en horeca Kuala Lumpur

Het statige Majestic hotel ligt net iets buiten het centrum. Het recentelijk gerenoveerde hotel is volledig in Engels koloniale stijl gebouwd en voorzien van ruime kamers. De service is indrukwekkend. Met een uitgebreid Engels en Aziatisch ontbijt. Wist je dat zelfs de Royals van Maleisië in dit hotel overnachten? Ook voor een high tea of zakenlunch is de Tea Room van dit hotel erg geschikt. Dineren in de stad kan bij restaurant Neo Tamarind. Probeer de heerlijke fusion gerechten in een nieuwe Aziatische stijl. Door het restaurant lopen indrukwekkende waterpartijen. Reserveer tijdig, want er zijn regelmatig VIP party’s.

Goede zakenreis Kuala Lumpur! “Selemat Jalan!”