Tips zakenreizen | Zakenreis experts Arjan van der Leeden

Geschreven door op

Met één tas reis je sneller

Bijna maandelijks reist hij voor werk naar bestemmingen buiten België en Nederland. Als geen ander weet hij waar zakenreizigers behoefte aan hebben en hoe ze snel en efficiënt kunnen reizen. Arjan van der Leeden, Commercieel Manager bij ATPI Belgium en Global Account Manager voor ATPI Group. Wij vroegen hem naar zijn beste tips voor zakenreizigers:

Tip #1. Regionale luchthavens

Als de bestemming het toelaat, zou ik er altijd op aansturen dat mensen op regionale luchthavens vliegen. Het levert namelijk behoorlijke tijdwinst op. Niet alleen doordat de wachttijden op de regionale luchthavens beduidend minder zijn dan op grotere luchthavens, maar ook doordat de reistijd naar de luchthaven voor veel mensen korter is."

Tip #2. Kleding & accessoires

Als reizigers heb je zelf ook invloed op hoe snel je door de douane komt. Let bijvoorbeeld op wat je voor kleding draagt. Veel accessoires omdoen is niet ideaal en levert vertraging op. Dat geldt ook voor de vele lagen kleding die sommige reizigers dragen. Neem een trui mee in je handbagage en trek een jasje of iets dergelijks aan waar je paspoort in past.

Tip #3. Rustig werken in een lounge

Op steeds meer luchthavens kun je betalen voor toegang tot een lounge. Een groot voordeel is dat je hier daadwerkelijk rustig kunt werken en telefoontjes kunt plegen. Het kost zo’n 25 euro om toegang te krijgen, maar dat is niet veel meer dan de prijs van een gemiddelde lunch op de luchthaven en je kunt in de lounge ook versnaperingen krijgen.  Op de luchthaven download ik altijd nog één keer mijn mail, zodat ik tijdens de reis alle mail op mijn gemak kan lezen.

Tip #4. Travel light

Een andere tip om efficiënt te reizen is het beperken van bagage. Ik let er altijd op dat ik niet teveel bagage meeneem. Travel light is één van mijn belangrijkste tips. Reis bij voorkeur met één stuk handbagage. Het is ook slim om een softshell koffertje te kopen of zelfs met een gewone tas te reizen. In kleinere toestellen zijn de bagagevakken vaak te krap voor harde koffers en dan loop je de kans dat je koffer toch nog op de bagageband moet. De nieuwere koffers en reistrolleys hebben vaak een speciaal vak voor je laptop en alle opladers die je nodig hebt. Zo heb je die allemaal bij de hand.

Tip #5. Opgeladen blijven

Ik heb zelf een goede powerbank aangeschaft en dat kan ik iedereen ook absoluut aanraden. Koop wel een goede, ook al is die iets duurder, zodat je ook op lange vluchten voldoende power hebt. Zelf haal ik voor het instappen al enkele zaken uit mijn koffertje, zoals mijn laptop, powerbank, telefoon, headset en creditcard, zodat ik in het vliegtuig snel kan gaan zitten en direct geïnstalleerd ben.

Tip #6. Vloeistoffen in losse doorzichtige zakjes

Hoewel er richtlijnen zijn voor vloeistoffen, worden die niet erg consistent uitgevoerd door de security  op luchthavens. In Amsterdam mag ik twee plastic zakjes meenemen en die samen in één doorzichtige toilettas doen, maar in Oost-Europa moeten de zakjes los van elkaar door de douane. Op andere luchthavens moeten de zakjes volledig dicht kunnen. Het verschilt dus per luchthaven en daarom is het handig om je vloeistoffen in losse doorzichtige zakjes te verpakken.

Tip #7. Altijd een stoel bij het gangpad

Ben je lang of hecht je waarde aan meer ruimte? Boek dan altijd een stoel bij het gangpad. Als het toestel niet vol is, mag je vaak van stoel wisselen. Dan ben jij misschien degene die een rij kan kiezen met twee lege stoelen, zodat je rustiger kunt werken en meer ruimte hebt.

Nog meer slimme tips?

Het interview met Arjan van der Leeden is een onderdeel van een verfrissende whitepaper:
5x Slimmer zakenreizen | Tips van de experts

5x Slimmer zakenreizen | Tips van de experts

5x Slimmer zakenreizen - Tips van de zakenreis experts - download de whitepaper - ATPI Corporate Travel tips

Hoe zorg je ervoor dat je efficiënt maar ook comfortabel kunt reizen?  Gelijk naar downloaden whitepaper Wie wel eens een zakenreis heeft georganiseerd, weet het maar al te goed: er komt een hoop bij kijken. En zakenreizigers zijn best veeleisend. Een fijne, slimme en efficiënte reis, goed hotel, prettige huurauto, maar vooral: geen gedoe. Ze willen comfortabel en … Meer lezen over

Download whitepaper: 5x smarter business trips | Experts advice

5x Slimmer zakenreizen - Tips van de zakenreis experts - download de whitepaper - ATPI Corporate Travel tips

Anyone who has ever organised a business trip knows all too well that there is a lot of work involved. And business travellers can be quite demanding, wanting a pleasant and efficient journey, a good hotel, comfortable rental car, but above all, no hassle. In short, they want a pleasant trip, without any hiccups... Read more