Veiligheid zakenreizigers onder een vergrootglas

Geschreven door op

Angst, paniek, gevaar en risico’s komen dichterbij door de recente gebeurtenissen in Parijs en Brussel. En dat terwijl organisaties vaak nog niet genoeg nagedacht hebben over de veiligheidsrisico’s waaraan reizende medewerkers blootstaan. Hoe zorg je voor de veiligheid  zakenreizigers, hoe weet je waar iedereen is op het moment van een calamiteit en hoe kan je ze bereiken?

Alert op veiligheid zakenreizigers

Steeds meer reizigers zijn alert op veiligheid en ook voor veel bedrijven staat veiligheid steeds hoger op de agenda, blijkt uit recent onderzoek. Een calamiteit zoals een natuurramp of aanslag vindt niet alleen meer plaats op risicovolle bestemmingen, blijkt alweer tijdens de aanslagen in Brussel. Gelukkig kan je de risico’s met een goede voorbereiding verkleinen en de veiligheid van jouw reizende medewerkers hierdoor vergroten.

Zorgplicht zakenreis

Wanneer de veiligheid van zakelijke reizigers in gevaar komt, zijn er meerdere belanghebbenden en betrokkenen. De reiziger zelf, luchtvaartmaatschappijen, zakenreisorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Maar ook voor jou als werkgever ligt er een belangrijke taak. Je hebt zorgplicht voor de veiligheid van je medewerkers die zakelijk naar het buitenland reizen. Niet alleen moreel, maar ook juridisch.

Rol van een TMC

Een Travel Management Company kan een belangrijke rol spelen in het assisteren van je bedrijf op het gebied van veiligheid. Samen denken we na over hoe de organisatie momenteel zorgdraagt voor de veiligheid van medewerkers, naar welke gebieden ze reizen, hoe reizigers nog beter kunnen worden voorbereid op hun reis. En mocht er zich iets voordoen; waar is iedereen en hoe krijg je ze zo snel mogelijk weer veilig terug op Nederlandse bodem? We maken graag een analyse en zoeken samen naar een passende oplossing voor veiligheid zakenreizigers.

Neem voor meer informatie contact met ons op via: customersupport.nl@atpi.com.