Zakenreis naar Dubai

Geschreven door op

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een opvallende, bijna futuristische stad die gekenmerkt wordt door de meest moderne architectuur van de wereld. De hoogste toren van de wereld, de Burj Khalifa, domineert de skyline van de stad. Tips voor een zakenreis naar Dubai.

Hoe kom je in Dubai?

Dubai heeft twee luchthavens: Dubai International Airport (DXB) en Al Maktoum International (DWC). DXB is een van de drukste luchthavens ter wereld met 66 miljoen reizigers per jaar en ligt vier kilometer ten zuidoosten van Dubai City. Om in de stad te komen, pak je gemakkelijk de taxi, shuttle bus of metro. Dubai’s tweede luchthaven, DWC, is twee jaar geleden geopend voor passagiers.

Vervoer in Dubai

Er zijn veel taxi’s in Dubai. De crèmekleurige taxi’s zijn uitgerust met tellers en berekenen daarnaast een starttarief. Taxi’s met roze versiering worden bestuurd door een vrouw. De tram is ook een goed vervoersmiddel voor een zakenreis in Dubai en vertrekt elke zes minuten tussen Dubai Marina en Al Sufouh.

Winkelen in Dubai
Heb je een uurtje over? Ga dan winkelen in een van de 96 winkelcentra in de stad. Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld, waar je shoppen kunt combineren met een bezoek aan een aquarium of onderwater dierentuin. Om echt Arabisch te winkelen, ga je naar de Wafi Mall. Dit winkelcentrum is vooral populair bij de locals en biedt vele boetiekjes met traditionele Midden-Oosten kleding.

Adembenemend uitzicht tijdens zakenreis naar Dubai

Voor het beste uitzicht van de stad ga je naar ‘At the top’ in Burj Khalifa. Op de 124e verdieping, maar liefst 555 meter van de grond kan je genieten van het uitzicht in Dubai. Een van de nieuwste attracties van Dubai is ‘Dubai – A Falcon’s Eye View’, op de 125e verdieping. Het is een unieke manier om de stad te verkennen – van grote hoogte.

Miracle Garden

Een nieuwe must see tijdens een zakenreis naar Dubai is Miracle Garden, waar bloemen in verschillende kleuren, soorten en maten de tuinen domineren.

Op 9 juni 2016 vindt het ATPI Travel Lab over zakendoen in het Midden-Oosten plaats (sponsored by Emirates). In deze kennissessie schuif je letterlijk aan tafel met onze gastsprekers, die hun sporen in het Midden-Oosten al verdiend hebben of die er juist pas actief zijn. Kennis en tips voor iedereen die succesvol zaken wil doen in het Midden-Oosten, met in het bijzonder Iran als nieuwe handelsmarkt. Ben je geinteresseerd? Laat het ons weten via Redactie@atpinspires.com