Tips voor een zakenreis naar Hamburg

Geschreven door op
Ga je binnenkort op zakenreis naar Hamburg? Arjan van der Leeden, International Account Manager bij ATPI, bezocht de stad en deelt zijn beste zakenreis tips met je.

Cultuur

De stad is ordelijk en de mensen zijn er vriendelijk. Zakelijke gesprekken starten altijd met een kort sociaal woordje. De meetings verlopen op tijd en de agenda’s worden altijd steeds strikt gevolgd, let hier dus zelf ook goed op. De zakelijke dresscode en hoe formeel je gekleed moet gaan, is erg afhankelijk van de sector. Maar ook hier maak je een eerste indruk maar één keer!

Verkeer in Hamburg

Voor deze zakenreis vloog ik binnen anderhalf uur van Antwerpen naar Hamburg en vice versa. Bijzonder efficiënt, doordat de security check hier slechts enkele minuten in beslag neemt. De moderne luchthaven van Hamburg is perfect verbonden met het metronetwerk, de S-bahn.

Plekken die je niet mag missen tijdens een zakenreis naar Hamburg

Het ‘Warehouse district’ is super om eens te zien. Hier zijn de ooit gedateerde pakhuizen volledig gerenoveerd tot appartementen, kantoren, trendy restaurants en zelfs musea. Wist je dat ook Joop van den Ende hier carrière maakte en zelfs een academy oprichtte?

Mocht je iets meer tijd hebben, huur dan zeker een city bike nabij het station. Laat je verassen door wat op je pad komt. Rijd  een rondje om het ‘Binnenalster’ meer met mooi uitzicht om hierna terug richting de stad te rijden en de ‘Alsterarkaden’ te aanschouwen, met haar karakteristieke witte bogen waaronder diverse winkels zitten. Ben je toe aan gezelligheid? Ga naar de ‘Rathausmarkt’ ,een gezellig plein met straatartiesten voor het authentieke ‘Rathaus’

Zakenreis hotels in Hamburg

Twee van de beste hotels in Hamburg zijn van oudsher ‘Le Royal Meridien’ in de binnenstad en nabij het congress center en het ‘Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten’, gelegen aan het Binnenalster meer.

Horeca tips Hamburg

Lunchen tijdens een zakenreis is aan te raden met mooi uitzicht over het Binnenalster meer. Aan de kant van de binnenstad vind je diverse restaurants met verwarmde terrassen en hier staat de ‘Deutsche Schnitzel’ steevast op het menu.