Zakenreis naar Leipzig

Geschreven door op
Tags:   |

Leipzig is na Berlijn de grootste stad van de nieuwe Duitse deelstaten en de 11e stad van het huidige Duitsland. Collega Arjan van der Leeden maakte een zakenreis naar Leipzig en deelt zijn zakenreis tips graag met je.

 Cultuur in Leipzig

De binnenstad van Leipzig geeft een hectische indruk door de vele trams waar je tussendoor moet springen. De kennismaking tijdens de meetings die ik hier had verliepen aangenaam, maar steeds ordelijk. Een goede tijdsplanning voorafgaand aan meetings wordt verwacht. Dresscodes zijn erg afhankelijk van de sector, maar doorgaans business casual.

Verkeer Leipzig

Met een korte overstap in Frankfurt was ik binnen 3 uur in Leipzig. De luchthaven van Leipzig is een oase van rust. Mij gaf het de indruk van nogal ambitieuze toekomstplannen. De luchthaven heeft een goed treinstation, maar voor langere reizen moet er worden overgestapt in Leipzig centrum. Een efficiënte S-bahn verbinding brengt je vanaf de luchthaven binnen 15 minuten naar Leipzig Haubtbahnhof. Vanaf hier zijn er treinverbindingen met ICE en nationale treinen. Bij veel airlines kan het ATPI team een zogenaamd Deutsche Bahn Rail&-Fly direct boeken. Bijzonder gemakkelijk. In de stad zelf zijn veel tram- en metroverbindingen naast de gewone taxi’s. Het is goed te weten dat niet iedere taxi toestaat met creditcard te betalen, waardoor cash op zak hebben een vereiste is. Bij vertrek vanaf Leipzig Airport is het goed om er rekening mee te houden dat de check-in-balies in het treinstation gesitueerd zijn en in een volledig andere hal dan waar je door de security heen gaat. Achter de security zijn er twee winkels en één bar/brasserie. Om langere tijd te vertoeven is dit een wat minder dynamische omgeving.

Plekken die je niet mag missen

Het Völkerschlachtdenkmal is een kolossaal oorlogsmonument. Het werd aan het begin van de twintigste eeuw opgericht ter herdenking van de Slag bij Leipzig in 1813 gedurende de Zesde Coalitieoorlog. Hieromheen ligt een mooi park wat zeker de moeite waard is. Voor cultuurliefhebbers is het Grassimuseu, een gebouwencomplex, een must-see. Hierin zijn drie musea gehuisvest: een etnografisch museum, een museum voor muziekinstrumenten en een museum voor toegepaste kunst. Wandel ook zeker Haubtbahnhof Leizig eens binnen, imposante perrons, een passende combinatie van historie en moderne winkelgalerijen.

Hotel tips Leipzig

Het Steigenberger Grand Hotel Handelshof wordt gezien als de referentie onder de hotels en is perfect gelegen ten opzichte van Leipzig Haubtbahhhof. Er zijn echter velen hotels in de stad en voor iedere reiziger is er iets naar keuze te vinden.

Horeca

C’est la Vie, een recent geopend kleinschalig restaurant met Franse keuken. De attente en vriendelijke service met open keuken maakte dat de sfeer ontspannen was en ook voor dieet wensen boden zijn de aanwezige smakelijke alternatieven. De crème brûlée is hier ongekend smakelijk!

Interesse in een zakenreis naar Leipzig? Neem contact op met Arjan van der Leeden .