Zakenreizen van de toekomst

Geschreven door op

Hoe zien zakenreizen van de toekomst eruit? De wereld van zakenreizen verandert. Lufthansa introduceerde een nieuw business model, het totale reisaanbod is toegankelijker dan ooit en bedrijven kijken steeds kritischer naar de waarde die een Travel Management Company (TMC) toevoegt. Hoe spelen TMC’s hier op in, hoe worden zakenreizigers centraal gesteld en hoe voegen zakenreisorganisaties in 2020 de gewenste waarde toe?

Technologie versus de human touch

Generatie Y regelt een zakenreis het liefst smart en snel, volledig digitaal en met de technologie die ze gewend zijn van leisure reizen of uit andere branches. De onuitputtelijke bron van data zorgt ervoor dat we alles weten van hun reisgedrag. De essentie is die kennis om te zetten in handige technologie, bijvoorbeeld in de vorm van een online reisbuddy. Iemand die overal met je meereist, je adviseert, de reis makkelijker maakt, je tips geeft op basis van de wensen en je zo nu en dan verrast. Een andere groep reizigers geeft juist voorkeur aan service en extra diensten gebaseerd op voornamelijk persoonlijk contact. Het gaat al lang niet meer alleen om het boeken van de zakenreis, maar om een optimale all-over-journey experience voor de zakenreiziger, volledig inzichtelijk en ‘manageable’. Zo bepaalt iedereen zijn eigen ‘touch points’ om te communiceren met zijn travel partner.

Zakenreiziger als besluitvormer

Nu zakenreizigers steeds vaker hun zakenreis zelf regelen, worden snelheid, onafhankelijkheid in de keuze voor een leverancier en gemak van steeds groter belang. Reizigers realiseren hun zakelijke doel voor het bedrijf en integreren dit zo goed mogelijk in hun (privé)leven. De ene keer kan een low-cost ticket volstaan, terwijl voor een complexe vliegroute professioneel advies essentieel is. Hoe houd je als organisatie het overzicht in de totale reisbewegingen en travel spend? Kijkend naar de customer journey van de zakenreiziger worden processen steeds lastiger te sturen voor organisaties. In een nieuwe adviseursrol richting organisaties biedt een TMC dit overzicht en geeft inzicht in efficiëntie en besparingsmogelijkheden van de zakelijke reiskosten.

Veilig zakenreizen

De ene calamiteit is nog niet voorbij en de volgende komt alweer om de hoek. Als verlengstuk van de organisatie, helpt de TMC in de toekomst nog beter om de veiligheid van reizende werknemers te borgen. Verregaande preventie, nieuwe technologie en eigentijdse communicatievormen zorgen ervoor dat zakenreizigers beter kunnen acteren in noodsituaties. En is iedereen in no time op de hoogte van waar reizigers zich bevinden. Het doel is iedereen zo snel mogelijk veilig terug ‘op eigen bodem’ te krijgen. Zo wordt het voor werkgevers steeds gemakkelijker om zijn zorgplicht goed te vervullen.

Hoe zien zakenreizen van de toekomst er volgens jou uit? We horen het graag!